Een passie voor plannen en organiseren

Al van sinds ik het me kan herinneren sta ik steeds vooraan in de rij als er iets moet georganiseerd worden. Dit begon al bij de organisatie van mijn eigen verjaardagsfeestjes als kind. Deze moesten steeds tot in de puntjes in orde zijn. Ik zorgde ervoor dat er altijd leuke activiteiten op het programma stonden en dat iedereen het naar wens had. Dit zette zich voort in mijn verdere schoolloopbaan. Toen we in het zesde middelbaar de verantwoordelijkheid kregen over de organisatie van de schoolfuiven sprong ik als eerste op de kar om de vergaderingen te plannen, iedereen te motiveren om mee te werken, taakverdelingen af te spreken en het budget te beheren. Kortom: ik was steeds de drijvende kracht achter de planning en de organisatie.

Over mijzelf

In 2008 ben ik aan de Universiteit Gent afgestudeerd als Master in de Lichamelijke opvoeding en de Bewegingswetenschappen, afstudeerrichting sportmanagement. Door de combinatie van mijn liefde voor sport en mijn passie voor planning en organisatie ben ik al snel aan de slag gegaan binnen de sportsector.

Toch begon het stilaan te kriebelen iets op mezelf te beginnen. Je zou denken dat ik onmiddellijk wist dat ik als plancoach zou starten, maar niets was minder waar. Het heeft mij een aantal stevige sessies loopbaancoaching gekost om te komen tot het onvermijdelijke: mijn talent om te plannen en te organiseren inzetten om anderen te helpen. Ik verdiepte me in heel wat methodieken en systemen in het kader van efficiëntie, timemanagement en productiviteit, en werkte aan een eigen aanpak om mensen te helpen in de planning en de organisatie van hun werk en hun leven. Ik volgde met veel overtuiging de opleiding 'Getting Things Done' van David Allen, die ik nu als stevige basis gebruik om mijn coachingstrajecten vorm te geven.

Het is de absolute waarheid als ik zeg dat ik een aantal jaren geleden perfect bij mezelf in coaching had kunnen komen. Ik had een zware full-time job en was een huwelijk aan het voorbereiden. Op hetzelfde moment waren we heel ons huis aan het verbouwen. Doordat ik ook mijn vrienden en familie de nodige aandacht wou blijven geven en ik ook nog eens voldoende wilde sporten, sloegen de stoppen soms letterlijk door. Ik wist niet altijd meer waar prioriteit aan te geven, ik had geen overzicht meer en deed maar wat in het wilde weg. Niet omdat ik niet in staat was mijn leven op een degelijkere manier te organiseren, maar omdat het gewoon te veel was en ik er geen beginnen meer aan zag. In die periode heb ik ingezien dat het niet enkel gaat om het talent goed te kunnen plannen en organiseren. Het gaat vooral om het stellen van de juiste prioriteiten, het bepalen van de belangrijkste dingen in je leven en je aandacht richten op de zaken die je het meest energie geven.

Intussen heb ik 2 fantastische jonge zoontjes. Dit heeft het leven natuurlijk niet bepaald minder druk gemaakt. Het moment dat ze 's avonds in hun bed liggen durven we met een beetje schaamte soms wel eens 'het beste moment van onze dag' te noemen. Het grote verschil met vroeger is echter dat ik mezelf nu een manier van plannen heb eigen gemaakt die me heel veel rust en structuur geeft. Ik heb een persoonlijk systeem dat alles voor me onthoudt en dat ervoor zorgt dat ik alles wat ik wil doen op tijd gedaan krijg. Ik geef aandacht aan de juiste dingen op de juiste momenten, en dat geeft me heel veel energie. Zalig!

Heb ik dan nooit meer een terugval? Natuurlijk wel. Zoals iedereen loop ik mezelf in sommige periodes helemaal voorbij en moet ik soms heel hard op de rem gaan staan. Even een stapje achteruit zetten, alles in perspectief zien, overzicht krijgen en er dan weer vol voor gaan.

 

Sinds kort ben ik met veel enthousiasme gestart als loopbaancoach binnen het gloednieuwe loopbaancentrum 'Sparkle Loopbaancoaching'. Mensen kunnen nu dus ook bij mij terecht voor loopbaanbegeleiding via loopbaancheques van de VDAB.

Mensen helpen om een nieuwe richting in hun loopbaan in de slaan en de juiste beroepskeuzes te maken met aandacht voor hun talenten, waarden en sterktes geeft mij heel veel voldoening!