top of page

Messen bij de messen, vorken bij de vorken, toch?
Je gereedschap steek je samen in je gereedschapskist. Alle boeken in een grote boekenkast en alle medicijnen bij elkaar in een medicijnenkistje. De vorken bij de vorken en de messen bij de messen.Waarom laat je dan je opgeschreven taken overal rondslingeren? Hebben zij ook niet het recht op een vaste plaats?Waarom staan de taken van je werk opgeschreven op een groot blad naast je toetsenbord en plakken er tegelijkertijd 6 post-its op je computerscherm? En steekt er in je rugzak ook nog een kladschriftje waar taken in staan ‘die je nog eens moet overschrijven op de juiste plaats’?


Waarom hangen er taken aan de koelkast, op je bureau en boven je bed? Oh en je hebt ook nog een digitale app waar je je taken bijhoudt?


Indien je op verschillende plaatsen taken bewaart ga je voorbij aan de allerbelangrijkste regel binnen plannen en organiseren: centraliseren, oftewel: alles op 1 plaats samenbrengen.


Waarom dat zo belangrijk is?


Je taken op 1 plaats samenbrengen en van daaruit organiseren geeft je overzicht. En bijgevolg rust in je hoofd. Je kan sneller linken leggen tussen je verschillende taken en projecten. Bovendien loop je niet je hele huis af te zoeken naar dat éne to do lijstje dat je vorige week maakte :-)


Je hebt 2 belangrijke plaatsen nodig waar je je taken samenbrengt:

  1. Een plek waar je alles verzamelt: dit kan een simpel bureaubakje zijn, de inbox van je mails, of een app op je smartphone.

  2. Een plek waar je alles organiseert: dit kan een digitale app zijn waar je al je projecten beheert maar evengoed een schriftje met verschillende categorieën.


Wil je extra efficiënt zijn? Verzamel en organiseer dan alles op dezelfde plek!

Onthou vooral: breng alle taken samen op 1 plaats. Je wint hierdoor heel wat tijd en energie!


PS: Volg op 26 mei mijn opleiding 'Organiseer je werk en je leven als een PRO' voor nog meer concrete tips om je leven op een efficiënte manier te plannen en te organiseren!

Comments


bottom of page